Fruit en Groente
van Kwekerij Eef Stel

Kwekerij Eef Stel is een groentekwekerij in Dalfsen waar deels de groente van Uw Stadsboer geteeld wordt. Dat gebeurt op natuurlijke wijze: zonder gebruik van onder andere bestrijdingsmiddelen en kunstmest. De groenten bevatten daardoor meer voedingswaarden en zijn vol van smaak, zoals het vroeger was.

“Ik ben Eef Stel, de vierde generatie tuinder. We hebben altijd voor de reguliere teelt geteeld, voor de veiling. Op een bepaald moment, ongeveer vijftien jaar geleden, begon het mij tegen te staan. Ik moest een cocktail van zeven verschillende bestrijdingsmiddelen maken om een goede krop sla te kunnen telen.

Vanaf dat moment hebben we het roer omgegooid en zijn we op een natuurlijke manier gaan telen. Ik ben van mening dat als je grond 100% in conditie is, de natuur de bemesting zelf reguleert en je zelf niet meer hoeft bij te bemesten. Ik doe niks bijzonders, ik doe weer wat vroeger heel normaal was. Gewoon simpelweg back to basic.”