Rundvlees
van Sjoerd Hoekstra

Misschien heeft u ze al eens gezien in de Schellerwaard. In dit natuurgebied, dat in ons beheer is, loopt onze kudde blaarkoppen. Deze runderen worden verzorgd door de familie Sluiter. Het vlees van deze koeien verkopen we in onze winkel. Daarnaast verkopen we biologisch rundvlees van boer Sjoerd.Hij levert bovendien melk aan de Coöperatieve Zuivelfabriek in Rouveen. Zijn werkwijze is biologisch én antibiotica-vrij en past daarmee heel goed bij Uw Stadsboer.!

“Ik ben 11 jaar geleden volledig overgestapt op biologisch. Dat deed ik nadat ik merkte dat mijn koeien in de wei altijd eerst het gras en de bloemen op de onbemeste delen aten. Ik dacht: als dat beter is voor de koe moet het uiteindelijk ook beter zijn voor de boer. Ik ben in zekere zin idealist die graag duurzaam wil zijn, maar ik ben geen romanticus. Ik geloof dat iets pas echt duurzaam is als het economisch ook nut heeft.

Mijn bedrijf is inmiddels volledig natuurinclusief. Dus het vlees is niet alleen biologisch maar ook volledig antibioticavrij.

Onderdeel van de transitie naar biologisch is ook een ander koeienras. Ik heb nu overwegend blaarkoppen. Dat zijn oerkoeien, dus goede weiders die prima van ruw gras kunnen leven en daar heerlijke melk van leveren. Na een goed leven geven ze bovendien een prachtig stuk gemarmerd en mals vlees. Onze BIO hamburgers zijn volgens klanten van Uw Stadsboer zelfs de lekkerste van Zwolle!”